Irány New York!!! (vagy mégsem?)

Ilyen a gép, ha repül

Jégtelenítés után

Ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre az American Airlines nélkül…

A szigorú tényekre szorítkozom, nem teszek hozzá és nem veszek el. Egyszerűsítek, mindig a magyar időt használom.

11:55 – Az American Airines 159-es járatának hivatalos indulási ideje Budapestről, érkezés New York JFK,  21:40

13:40 – A valós indulás, a new yorkból érkező gép nem tudott időben felszállni, műszaki okok miatt.

21:50 – Két nagy kört tesz a gép, semmi információ, kb 1 órával hosszabb menetidő

23:00 – Megkezdjük a leszállást, erős turbulencia

23:10 – Az info képernyőn megnő a menetidő és megjelenik Boston neve.

23:20 – Az első hivatalos tájékoztatás: New Yorkban hóvihar tombol, ezért Bostonba megyünk, aztán majd meglátjuk.

0:00 A gép leszáll Bostonban. A reptér sarkába megy a beton közepére, és ott megáll. (háttérben békésen villógó tűzoltóautók)

0:20 – Tájékoztatás: Lehet, hogy tovább repülünk New Yorkba, lehet hogy nem. Most ezen dolgoznak. Kiderül valahogy: a személyzet munkaideje lejár, ha nem száll fel a gép egy órán belül, akkor ők mennek aludni. És mi is.

1:30 Semmi fejlemény, kérik, várjunk türelemmel. Előre megyek. A pilkótafülke előtt egy 1x1m nyitott csapóajtó, 8 ember mobiltelefonál. Kérdem, mi van, bár látom, hogy ők is ezt szeretnék tudni. Amit meg tudnak, lehet, jobb ha én nem.

2:15 Beállunk egy csőhöz, végre ki lehet szállni. Kapunk tájékoztatást is: Bostonban alszunk, holnap majd tovább megyünk. Szállás a vihar miatt nincs az egész városban, de az American Airlines biztosít matracokat a reptéri alváshoz.

3:00 Átvergődünk végre az útlevélvizsgálaton.

3:10 Fanni lányom 2 perc alatt foglal szállodát a városban.

4:00 A csomagokra pont egy órája várunk. A matracok egy másik terminálon várnak ránk. Mi ehelyett taxival szállásunkra hajtatunk.

másnap (már helyi idő szerint)

8:30 Verőfényes napsütésben megérkezünk a bostoni reptérre.

10:00 Indul a gép. Megnyugtató, pont ugyanaz mint a tegnapi, megismerem egy letört gombról. Biztos szerelték éjszaka a hóesésben (mert az ideért).

10:30 Pont fél órája ülünk a fedálzeten és nem történik semmi. Több utasnál elszakad – a reptéri alvástól már pattanásig feszült – cérna. Megkegyelmeznek. Elárulják, hogy csak a gép szárnyait felejtették el jégteleníteni. Mondjuk ez laikus utasnak is jól látható.

11:10 Sikerül a jégtelenítő akció. Elindulunk és 12 órakor leszállunk new yorkban. Kurtán és egyszerűen végetér összesen 31 órás utazásunk, örömünk emiatt oly felhőtlen, hogy a biztonságiak által felfeszített és átszigszalagozott bőröndünket is boldogan magunkhoz vesszük. Otthon meg majd jöhet a reklamáció!!

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson