Szolgáltatás

Mitől szolgáltatás egy szolgáltatás? Nyilván attól, hogy eléri a fogyasztónál a “belépési küszöböt”. De még inkább attól, ha képes meglepetést okozni. Nem szokásunk megosztani belső levelezést, de Simon Zoli, a Café Creative ügyvezetője imént továbbított sorai a nyilvánosság elé kívánkoznak.

Mert igen, így is lehet. Sokan elfelejtik (vagy ami szomorúbb, talán soha nem is gondolkodtak el rajta), hogy a lojalitás kialakítása, a visszatérő vevők elégedettségének kivívása nem feltétlenül pénzkérdés, hanem gyakran egyszerűen csak érzék kérdése. No meg persze egy nagy adag elhivatottságé azzal kapcsolatban, amit csinálunk, ami a szenvedélyünk. Az alábbi sorok írója utóbbit szerencsére le sem tagadhatná.

Szia Zoli!

Mint azt tudod, ma felhívott a Dóra, mert úgy gondolta valami nem stimmel az akváriummal.

A helyszínen a következőket tapasztaltam:

Sajnos az ünnepek alatt, vagy közvetlenül előtte, valamilyen szerves anyag (például túl sok táplálék de ez nem biztos) került az akváriumba, ami bomlani kezdett. Ilyenkor az így képződő tápanyagot észlelve a baktériumok szaporodni kezdenek, és egyedszámuk akkorára nő, hogy az már szabad szemmel is látható(ez okozza a víz opálosodását.) Azonnali beavatkozásként elvégeztem a szokásos karbantartási munkát (nagyobb vízcserével). Ez néha nem elegendő ahhoz, hogy a baktériumok virágzása megálljon, úgyhogy holnap megnézném újra, és ha kell átmenetileg beüzemelek egy plusz berendezést, ami fertőtleníti a vizet.

A baktériumok egy része a vízfelszínen hártyát képez amitől a víz gázcseréje is romlik. Így a halkaknak kevesebb oxigén jut ami az immunrendszerüket gyengíti. Ennek az orvoslására csobogósan hagytam az egyik csövet, ha visszaértél és zavar a zaj, a Dórinak megmutattam hogyan tudja elcsendesíteni.

Amúgy az is előfordulhat, hogy azért zavarosodik be a víz mert áramszünet volt, de ezt most elvetném, kérdeztem a többieket, és nem tudnak ilyenről.

Felfedeztem két halon egy betegséget, amelynek az a neve, hogy ”halak gümőkórja”.Te onnan látod, hogy a halakon egy-egy pattanásszerű dudor jelenik meg. Sajnos preventív semmit sem lehet tenni, mint azt már meséltem, ezek a halak messziről jönnek, és amellett hogy gyengék, vannak olyan betegségeik amire egyenlőre nincs gyógyszer. Tehát sajnos nem tudunk mit csinálni…  Szerencse a szerencsétlenségben, hogy fertőző, (és rengeteg import halból kimutatható akár lappangó állapotban is), de ritkán harapódzik el, az állományban ”csupán” néhány hal pusztulásával kell számolni.

Ezeket a halakat majd egyszerre szeretném pótolni mikor már kikopott a betegség az akváriumból.

Üdvözlettel: Rónaszéki Péter

Kedves kisebb-nagyobb magyar vállalkozók és vállalkozások! Fogadják szeretettel a tökéletes marketing eme receptjét, fontos hozzávalókkal a fogyasztói elégedettséghez.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson