Hello from Barcelona!

After a week of being in Barcelona, I finally got around to write my first blog entry.
A little introduction to those who don't know: we have just launched an exchange programme within Café PR and I am here in Barcelona to test it. It's a one month pilot project during which I work normally, but from a different city, different country, different office, meaning I can experience local life, learn the language, and pick up some hopefully useful insight on how things work in another country. This blog will be about all the experiences of this project, which I am writing in English so that we can spread the news about the Café exchange programs to our partner agencies as well. But those who prefer to read it in Hungarian, see translation below!
So I arrived to Barcelona last Friday, in the evening. It's only been a week, but I really feel that I have been here for months. If they say New York is the city that never sleeps, I'm not sure what title Barcelona would deserve. It's completely normal to go out for dinner or a drink at 10 or 11pm, even on a weekday, or to have a street full of people at 2.30 am during the local Black Friday. But of course, they don't start work at 9 am.
I do, so I am trying hard to balance between living the Spanish life and doing the Hungarian work hours – but so far it has been working well. I work from 9 to 6, the same as I would be doing in the Café office, go home (which in this case means a 10 minute walk instead of 40 minute public transport madness), go for a run on the beach, and then have the whole evening to myself to meet up with friends and experience the local life and culture. Just last week there were two huge city fiestas that I went to, one being the local Black Friday / shopping night that I've already mentioned, and the other one a Catalán wine fest where you could taste the newly bottled wines and some local specialities in the antique part of town, El Born.
Talking about Catalán, not that I'm here, I have to ask myself, where are they? I have not met a single Catalán person, which, seen as I have only been here for one week, would not be such a thing, but my friend, who has been living here for a year, sais exactly the same thing. I think it really shows that Barcelona is a real melting pot of people from all over the world, which I think it's a great thing.
My life at the moment concentrates around Barceloneta, a charming area near the beach with narrow streets and smell of fish, which is where I am renting a small room with two French girls. And El Born, the old part of town, which is the next neighbourhood where my office is. My office in this case is a small interior design agency where I could get a desk as a co-worker for the month. The people working here are mostly Spanish and Italians, as the owner is from Italy. They are travelling a lot so it is a quiet place, which is, ehm, somewhat different from the Café office…
I think that is just about enough read for those who are still following. I am attaching some pictures about the flat, the area and the office, and will be back soon!
Hasta luego a todos!
Miután majdnem egy hete, hogy Barcelonában, végül kapott körül kell írni az első blog bejegyzés.
Azok számára, akik nem tudják, mi most elindított egy csereprogram keretében Café PR, és azért vagyok itt, Barcelonában kipróbálni. Ez egy egy hónapos kísérleti projektet, amelynek során dolgozom rendesen, de egy másik város, másik országban, különböző irodai, vagyis tudom megtapasztalni a helyi életet, megtanulják a nyelvet, és vegye fel néhány remélhetőleg hasznos betekintést, hogy hogyan működnek a dolgok egy másik országban. És ha egyszer a kísérleti végződik egy sikeres utat, akkor kinyújtjuk a vállalaton belül. Ez a blog lesz az összes tapasztalatait a projekt, amit írok angolul, hogy mi is a hírt, ami a Café csere programokat partner ügynökségeket is. De azok, akik szeretnek olvasni magyarul, lásd a fordítás alatt!

Szóval megérkeztünk Barcelona múlt pénteken, az esti órákban. Még csak egy hete, de tényleg úgy érzem, hogy én már itt hónapokig. Ha azt mondják New York az a város, amely sosem alszik, nem vagyok biztos benne, mi neve Barcelona érdemelne. Ez teljesen normális, hogy menjen el vacsorázni, vagy egy italt a 10 vagy 23:00, akár hétköznap, vagy van egy utca tele emberek 2:30 alatt a helyi Black Friday. De természetesen nem kezdődik meg a munka reggel 9-kor.
Tudom, ezért próbálom nehéz egyensúlyt él a spanyol életet, és ezzel a magyar munkaórák - de eddig már jól működik. Dolgozom, 9-6, ugyanaz, mint azt csinál a Café irodában, menj haza (ami ebben az esetben azt jelenti, egy 10 perces sétára helyett 40 perc tömegközlekedés őrület), megy a futás a tengerparton, majd a van egész este magamnak, hogy találkozzon a barátaival és megtapasztalni a helyi élet és kultúra. Éppen a múlt héten volt két hatalmas város Fiesták hogy jártam, az egyik a helyi Black Friday / shopping este, hogy már említettem, a másik pedig a Catalán Borünnep, ahol meg lehet kóstolni a frissen palackozott borok és néhány helyi specialitásokat a régi városrészben, El Born.
Beszél Catalán, tudom, hogy ez a város, és olvastam, hogy mi happenning abban a pillanatban, de hogy itt meg kell kérdeznem magamtól, hol vannak? Én még nem találkoztam egyetlen Catalán személy, amely, úgy tűnik, mint én már csak itt egy hétig, nem lenne egy ilyen dolog, de a barátom, aki már itt élő egy évre tartják, pontosan ugyanaz a dolog. De ez csak egy élmény egy külföldi, hogy itt azt hiszem. Szóval igen, Barcelona hasonló Londonba az is, hogy van egy olvasztótégelye emberek a világ minden tájáról.
Az életem abban a pillanatban koncentrátumok körül Barceloneta, egy bájos terület a strand közelében a szűk utcák és illata a halak, ott, ahol vagyok bérlése egy kis szoba két francia lány. És El Born, a régi város része, amely a következő környéken, ahol az irodám van. Az irodám ebben az esetben egy kis belső design iroda, ahol tudtam, hogy egy íróasztal, egy munkatárs az adott hónapban. Az itt dolgozók többnyire spanyol és olasz, mivel a tulajdonos Olaszországból. Utaznak sokat, így ez egy csendes hely, ami, ehm, némileg eltér a Café iroda ...
Azt hiszem, ez csak arról szól, elég elolvasni azok számára, akik még mindig a nyomukban. Én fűződő néhány képet, ami a lakás, a terület és az irodában, és hamarosan visszatér!
Hasta luego a todos!
Facebook Comments
Megosztás Google Pluson