Épülünk

Amikor nincs pápa, azt úgy hívják Sede vacante – üres szék. Most pont ez volt. A Vatikánban. Nálam fordított a helyzet (sede occupato): pápa sem vagyok, de székem aztán biztosan nincs. A szobánkat már átadtuk, a kávézó meg még épül.

 

Azért nem tragikus a helyzet: helyem mindig akad valahol, meg úgy is sűrűek a napok. Viszont a kávézó napról napra fejlődik. Beavatlak a részletekbe!

Simi tanácsára még tavaly ősszel megkerestem Baráth Krisztát, hogy tervezzen kávézót az első emeletre. Az iroda legeslegközepére. Ahova egy közösségi teret álmodtunk a Seregély utcába költözéskor, négy évvel ezelőtt. Ami akkor nem valósult meg, mert a pénzt elköltöttük technikára, kábelre, étkezőre, tárgyalókra. Elfogyott, no. Robi (Györgyfi Róbert, Café Creative – a szerk.) aztán beletette a Café kiállításait (Café Collage), adott egy kis értelmet, de igazán ezt a zsibongószerű valamit nem tudtuk belakni. Holott – mint közös terület – béreljük, szépen, igazságosan, az elfoglalt terület arányában.

Briefeltem Krisztát tehát, közösségi teret és munkavégzésre alkalmas megosztott iroda-pótlékot kértem tőle. Az első kör után tisztázódott a stílus: a café sokszínű jegyeit keverjük egy irodai-ipari romkocsma feelinggel. A tervek elkészültek, elindultak a belső egyeztetések. Januárban felgyorsultunk. Megkértem Hutlassa Tamást, hogy segítsen. Van ebben gyakorlatunk, másfél évtized fűz már össze minket – és jó sok irodai és belső tervezés. Elkezdtük funkcionálisan átgondolni a “good looking” terveket, árazni, kivitelezőkkel tárgyalni. Így alakult ki az a szerkezet, amit már láthattok kibontakozni: pult, ami körbejárható, nappal önkiszolgáló, de lehet este és bármikor pultos is hozzá, Mosogatóval, mosogatógéppel, hűtővel, kávégéppel, sörcsappal, bárszékekkel. 2 magas bárasztal lesz, hat alacsony, ez összesen 32 szék, vegyesen fotel, tonett, régi, új. Meg a motorgumi-hinta vonalától a műfüves falig kanapék. Tehát kb 40 ember tölti meg a kávézót. Ha előadás van, akkor kb. 60 főre biztos bővíthető, ami már egy Tízórai történetek helyszínt jelent!

Fontos elem a két telefonfülke, a ruhatár és a tároló rész. Ez utóbbi 12 színes fakkot és fiókot jelent, mindenki, akinek ez lesz a munkahelye kap egyet. Közülük egyelőre 3 lesz olyan, ami fiók, és ha kihúzod akkor kis szekrény-asztalka, tehát multifunkciós csodafegyver! Ha ez nagyon bejön, csináltatunk többet ebből. A telefonfülke is próbálkozás, ha kiderül, hogy nagyon kell, valami hasonló lehet még az épületben máshol is!

A falakat díszítő grafikák mind Villő munkái, kivéve a pult hátát, azt Kathi Zsolti követte el.

Végre révbe értünk a hangtechnikát illetően, az ugyanis szintén kispórolódott a recepciós részből még a költözéskor. Most viszont 14 darab hangsugárzó épül be, erősítőkkel, mikrofonnal, projektorral, vászonnal, kontrollmonitorral. És egy TV, a műfüves falhoz, amihez egy Wii-t is beígértünk magunknak. Srévizavé szemben a motorgumi-hintával…

Végül pár szó a metrógumi-padlóról. Ennek a helységnek a kopogás a legzavaróbb eleme. Ezért muszáj burkolni. A metrógumi olcsó viszonylag, a metrógumi pofás kis cucc (legalább is szerintem), a metrógumit megszerettem. A szagát nem. Nekem megígérték, hogy a szódabikarbónás felmosás csodát tesz! Felmosni majd akkor lehet, ha megszáradt a ragasztó.

Éljen a technológiai sorrend!!

 

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson