Miért?

Minek ez a kávézó-hercehurca? Ha olyan jó ötlet, miért csak most? Ha spórolni akarunk az irodán, minek ennyi pénzt kidobni erre? Ki fogja egyáltalán használni? Hiszen most is van étkező? Meg terasz! És ha senki sem használja? És ha mindenki egyszerre akarja?

 

Evidens kérdések. Meg is válaszolom őket. Csak muszáj messzebbről kezdenem. Mert a kávézó-kávéház nem öncél, nem azért vágyom rá, mert Café, mert a filozófiánkban benne van.

Szerintem megváltozott ez a világ. Az okoról majd máshol. Az a feladatunk, hogy adaptálódjunk. Úgy, hogy közben nem romboljuk le a meglévő értékeinket. Nyitottabb, rugalmasabb, inspiratív rendszert szeretnék, olyat, ahol a környezet újra, másra ösztönöz!.

Nagyon szerettem volna egy jól variálható, otthonos közösségi teret! Ami jó rendezvényekre (ügyfeleknek és cafésoknak), ami szerethető, több élményt ad, jó benne lenni, másokkal lenni, gondolatot cserélni. Ahol ideák születnek és indulnak el a megvalósítás felé.

Ugyanennyire vágyon a munkastílus változására. Megszámoltam: az irodában legalább 6 féle módon dolgozunk: íróasztal, bizalmas beszélgetés kettesben, kiscsoportos megbeszélés, tárgyaló (prezi, ügyfél stb), telefon egyedül, evés/kávézás. Ebből a hatból 5 megosztott másokkal, csak az íróasztal nem. Miért? Sok erről a polémia: sokan elképzelni nem tudják, nemrég jelent meg cikk erről, hogy kávéházi munkahely nem megy. Ugyanakkor ismerjük a co-working irodákat is. Meg a tanácsadó cégeket, ahol természetes, hogy egyharmaddal kevesebb az asztal. Hogyan lehetne ezt jól csinálni?

Úgy döntöttem, hogy ha nem próbáljuk ki sose fogjuk megtudni. Ezért egy pár cafésnak, aki ezt önként vállalta, itt lesz a kávézóban a helye. Nincs máshol saját íróasztala. Igazi próbának tekintem ezt: nézzük meg milyen, hogy működik, aztán levonhatunk tanulságokat belőle. Ez nem egy városi kávéház: van tárgyaló, nyomtató, zárt rendszer, vannak rendszergazdák, saját szerver, saját recepció stb.

Hiszek a személyes példában. Csak abban hiszek. Ezért magam is itt fogok dolgozni. Akárcsak a flowbrands-es lányok, Barbi és Zita, Szarvas Laci, úgy hírlik Ervin is betársul.

Erről fogok írni az elkövetkezendőkben. Talán érdekes követni a kisérletet “élő” adásban!

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson