Nem a dugóban ülsz. Te vagy a dugó!

Megindult szeptember végén a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringázz a munkába mozgalom. Reggel az ország 28 pontján reggelit osztogattak a kerékpárral munkába járóknak. Tavaly megleptek, megreggeliztettek engem is, és széles mosollyal mentem munkába.

Az idei bringásreggeli alatt viszont kénytelen voltam autóval munkába menni, és az egészet egy dugóból néztem végig. Irigykedve figyeltem a reggelizőket a Szabadság hídnál és a Batthyány térnél.  Volt időm „sárgulni”, mert araszolva haladtam el a kerékpároson mellett a dugóban. Közben egy nagyon igaz mondat járt végig a fejemben. „Te nem a dugóban ülsz, te magad vagy a dugó.”

photo (1)photo (2)photo (4)photo (5)
Fotók: Simonyi Balázs

Reklámügynökségi gyártásvezetőként már fél tucat alapítványi filmet vagy társadalmi felelősségvállalásra buzdító szpotot gyártottunk minimális pénzből vagy ingyen. Az AVON által támogatott, a családon belüli erőszak elleni kampánnyal foglalkozó, Szabó Kinga című filmünk egy tucat díjat nyert, de dolgoztunk a Csányi alapítvány tehetséges gyermekivel és a Démétér Alapítványnak (Szent László Kórház Őssejtalapítványa) is. A legfrissebb munkánk a Béres Alapítványnak készült kisfilm.

Ezeknek a munkáknak a megvalósulását a lelkesedés, az ötlet, az alkotók elkötelezettsége, kreatív megoldások, apró csodák és az egész ügynökség akarata, részvétele teszi lehetővé. Tavaly a Kerékpárosklub is megkereste a Cafét, hogy készítse el a Bringázz a munkába! kampány reklámfilmjét, és nem mondtunk nemet. Minden szereplőt, kelléket, alkotót, sőt még a helyszínt is pro bono (de utálom ezt a kifejezést, az ingyen viszont rondán hangzik) kellett megoldanunk, ami egy gyártásvezetőnek a legnehezebb feladat. Mégis megéri, és ha még a bringásreggelire is marad idő egy rohanós reggelen, az már csak a hab a tortán. Én ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített nekünk bármelyik fent említett kampányban.

A Café Bringázz a munkába! tavalyi filmje ilyen lett.

Szép reggelt, finom reggelit, defektmentes és dugómentes napot kívánok!

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson