A foci menti meg a világot – sosem hittem volna!

Pár hete furcsa jelenségre lehettek figyelmesek a focirajongók, aztán lassan egyre több emberhez jutottak el a rejtélyes történéseket bemutató YouTube videók. A hab a tortán pedig Beckenbauer (igen, igen, Franc Beckenbauer) bejelentései voltak…

 

Nézem, nézem a filmeket. Misztikus jelek és focilabdákra hasonlító hatalmas tárgyak jelennek meg a világ legkülönbözőbb pontjain. Emberek figyelnek elképedve New Yorkban a Time Square-en egy kivetítőt, Londonban, Hackney közelében egy 3 méter átmérőjű labda üt lyukat a földbe, ahol szintén a rejtélyes körök rajza látható, de ugyanezek a jeleket látom Rióban is.

Aztán látok még videókat focimeccsekről is. Fekete köpenybe öltözött, fehérre maszkírozott, kifejezéstelen arcú emberek masíroznak fel és alá a lelátókon, figyelik a játékot, és alkalomadtán felmutatják üzenetüket: #winnertakesearth. Köpenyükön a korábbi videókból ismert jel.

Nem vagyok futballrajongó, de itt már igencsak érdekelt, miről is lehet szó. Kutattam hát tovább, és mit találtam? Egy videó üzenetet Franc Beckenbauertől, de akadt itt egy exkluzív interjú is. És mit üzen nekünk a német csapat kapitánya, a Császár? Hát kérem, ideje összekapnunk magunkat, merthogy űrlények hirdettek háborút a Föld ellen. A csata egy intergalaktikus focimeccs lesz. Mi is kiállítjuk a legjobbjainkat, ők is válogatott csapattal érkeznek, és győzzön a jobbik! És mindezt Beckenbauerrel osztják meg személyesen, akinek a rejtélyes 11.11-i dátumig meg kell neveznie a Galaxy 11 névre keresztelt csapatunk kapitányát.

“Home” videó:

Most már elárulhatom, a csapat kapitánya a Barcelona aranylabdása, Lionel Messi lett – természetesen a megfelelő körítéssel tálalva.

Először nem tudtam sírjak vagy nevessek, de aztán arra jutottam, ez pont olyan, mintha egy videojáték elevenedett volna meg. Rendben, játsszunk! Ebbe belefér minden túlzás és képtelenség. S bár a rúnákat kicsit még így is soknak érzem, és a fekete köpenyes futball-papokat is lehetett volna kicsit rendhagyóbbra szabni, a kampány nálam elérte célját: figyelem, keresem, a fejemben van.

Szeretem, hogy mertek nagyban gondolkodni, hogy volt legalább egy döntéshozó, aki a megfelelő helyen igent mondott erre a kampányra, merthogy kampányról van szó, ez a második pillanattól nem volt kérdés. (A terméket találja ki mindenki maga! :-))

És el kell ismernem, szeretem vagy sem, várom, mire is fut ki a dolog, ki lesz még csapattag, és ténylegesen kik állnak fel a túloldalon. És végül valóban a foci fogja-e megmenteni a Földet?

http://www.thegalaxy11.com/

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson