Sasha Grey

Kétféle ember létezik: akik tudják, hogy ki Sasha Grey – meg a szemérmesek, akik szintén tudják, de tagadják. Az emberek nagy részével ellentétben én például sosem tagadtam, hogy az előbbi csoportba tartozom.

Az utóbbi tíz év egyik legismertebb és egyik legfelkapottabb pornószínésznője – eredeti nevén Marina Ann Hantzis – már öt éve maga mögött hagyta az ipart, egy új irány és stílus egyik poszter-lányaként. Három évet felölelő karrierje után, mindössze 21 évesen vonult vissza, ami meglehetősen szokatlan húzás pornósoktól, különösen ekkora díjeső után. A „művésznő” gyakorlatilag mindent megkapott, ami ebben a műfajban elérhető, talán ezért is nézett új kihívások után.

A bevállalósságáról és a kollégái nagy részétől eltérően intellektusáról is híres Grey azóta a művészet más területein próbálja meg kamatoztatni tehetségét. A visszavonulása óta eltelt öt évben a mainstream filmezés, a zene és az írás felé fordult. Szerepelt Steven Soderbergh The Girlfriend Experience c. filmjében, az HBO itthon Törtetők néven futott sorozatában (ahol félig fiktív verzióban önmagát alakította), illetve egy indusztriál zenekarban kezdett énekelni, és többször tűnt fel különböző klubokban DJ-ként is.

A Madách utcai Központba szervezett közönségtalálkozón is megejtően laza Grey saját bevallása szerint 11 éves kora óta ír. A most megjelent Juliette Társaság az első regénye, amely a rövid összefoglaló szerint egy fiatal, öntudatos, saját szexualitására már ráébredt lány utazása saját fantáziája és Földünk legnagyobb hatalmú vezetői részvételével zajló orgiák világába. Az első fejezetet eredeti nyelven, míg a másodikat magyarul olvasta fel Sasha és a kiadó embere. A már a teaserből is jól érezhetően popkulturális utalásokkal és elmélkedésekkel teletűzdelt könyvet azonban várhatóan a szerző neve fogja eladni első körben. Ms. Hantzis a szép számmal megjelent rajongókat sem hagyta cserben, készségesen dedikálta könyve példányait, illetve állt be közös fotók erejéig a sorbanállók mellé. 
 A rövid bepillantás alapján lehet vitatni ugyan a hölgy írói kvalitásait, az azonban tény, hogy akármihez nyúl – a szó szoros és átvitt értelmében is (wink-wink) – az általában siker. A kérdés már csak az, hogy a pornóipar megreformálása, a zenei és irodalmi kitérők után mi lesz a következő projekt?

Seprődi-Kiss Árpád

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson