Ne nyomd kreténbe a trollt!

A címbeli röpkével küldtek el egy meglehetősen messzi helyre, az egyik népszerű IT oldal fórumában, amikor jóhiszeműen helyre akartam tenni a tényeket az ügyfelemet érintő rosszindulatú bejegyzés kapcsán. A tárgyilagos posztommal azonban célt tévesztettem.

trollfaceFizetett prókátor lettem a fórum keménymagja szemében. Összezártak és lesöpörték észérveim azzal, hogy agyatlan troll vagyok, aki a mamutcég embereként pofázik bele az okosok dolgába. Ezen meg én akadtam ki. Még hogy én troll????

Mert mitől is troll a troll? Szerintem elsősorban attól, hogy valójában nem is érdekli a téma, amihez „hozzászól”, csak valamiért szimpatikus neki a fórum, ahová betévedt, és oda nem illő beszólásokkal, vagy éppen egy pornó animgiffel teszi emlékezetessé, hogy ott járt.

Szerintem egy troll arról is megismerszik, hogy a téma lényegi állításaihoz nem igazán tud hozzászólni, mert a szövegértés módfelett nem az erőssége. Viszont rálel formai hiányosságokra, előkapja a nyelvtan-náci uniformist, és az ékezetek dőlésszögét figyelve sajnálkozik írásképességem felett – a tartalom értelmezése helyett.

Még jobban belepörgetve magam a dologba, és lejjebb hatolva a trollság mélyére, rádöbbentem arra is, hogy a troll nem igazán szívózik a szokásos udvariassági formákkal sem. Személyesre veszi a figurát, abból is inkább a személyeskedőre. És miután ideje tenger, mindig megtalálja az alkalmat, hogy poszt-halommal várjon vissza, amikor ismét a fórum oldalára tévedek, legemelkedettebb élceit direkt nekem címezve, ám a barátságos megszólítást messze kerülve. Időmilliomos, aki élvezi a ráirányuló figyelmet, és akkor is jön, ha nem hívják. Ha pedig kidobják, új külsőt ölt, másik nickre vált, és megint tör előre, mint a rombolónaszád.

A fentiek alapján tuti tudom, hogy sosem voltam troll, de azt is leszűrtem, hogy a trollok elől lehetetlen elmenekülni. Megpróbálhatsz nem reagálni rájuk, de azt meg nehéz cérnával kibírni.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson