Nektek mitől indul vidáman a hét?

HMNekem mostanában attól, hogy vadidegen embereknek osztogatok kávét a város különböző pontjain. Nem, ez nem valami perverz szokásom, mindezt a Happy Monday akció keretében teszem. Hogy mi az a Happy Monday? Még nem hallottál róla? Itt az alkalom, hogy csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Tavaly a Café Communications Affiliate Network éves találkozóján eldöntöttük, hogy belekezdünk valamilyen TCR projektbe, mert együtt, regionálisan, ütősebb mozgalmat alkotunk, és eddig kevés ügynökségi hálózat csinált regionális TCR kampányt. A közös brainstorming eredményeként nem kevesebbet tűztük ki célul, mint hogy felvidítjuk az embereket, szebbé, kedvesebbé, mosolygósabbá tesszük a hétfő reggelüket. Tavaly nyáron elindult a pilot projekt 3 országban. Horvátországban és Magyarországon kávézókat kértünk fel, hogy csatlakozzanak a mozgalomhoz, kedveskedjenek vendégeiknek valamivel hétfő reggel. Meglepően sokan csatlakoztak hozzánk. Feltételünk nem volt, minden kávézó maga szabhatta meg, hogy milyen időintervallumban, mivel kedveskedik a betérő vendégeknek. Ezekkel a sorokkal is köszönjük nekik az együttműködést!

Happy Monday  Zágrábban

Happy Monday Zágrábban

Litvániában pedig a lelkes ügynökségi kollégák özönlöttek ki az utcákra és kávét osztogattak az esős Rigában. Az akcióról készült videóban sok mosolygós arcot láttunk, ezért úgy döntöttünk, Magyarországon is kipróbáljuk. És lőn.

riga

Lelkes kis csapatunk hajnalban kelt, hogy lefőzzön pár liter kávét, összekészítse a tejet, cukrot, poharakat, majd irány a Batthyány tér. Kiszemeltük bázisnak az egyik padot, kitöltöttük a kávét és célba vettük a gyanútlan gyalogosokat. Abszolút sikeresnek mondanám az akciót, 4 liter kávét kb. 40 perc alatt osztottunk szét és ezért rengeteg mosolyt kaptunk cserébe. Nem mondom, voltak gyanakvó arcok, akik kitértek előlünk. A legtöbben azt kérdezték, mit promózunk, a kávét vagy a tejet. Nehezen hitték el, hogy mindezt kedvességből tesszük. De lelkesedésünk töretlen, már nem csak az a célunk, hogy az embereknek vidáman induljon a hét, hanem az is,hogy egy picit megváltoztassuk az általános negatív hozzáállást, gyanakvást.

És mindez miért olyan jó, hogy így írásban is megemlékezem róla? Mert annyi mosolyt kapunk cserébe, annyi kedves szót, bókot, hátba veregetést, hogy az egész hétre feltöltött. Tényleg igaz a mondás, jobb adni, mint kapni. Egy ilyen hétfő reggeli akció után én is mosolyogva megyek be dolgozni.

Ezen a héten már lecsúsztatok róla, de ki tudja, lehet, hogy jövő héten keresztezik egymást útjaink és Ti is kaptok tőlünk egy jó kávét. Minden hétfő reggel máshol bukkanunk fel, ha követitek Facebook oldalunkat, mindig tudni fogjátok, merre járunk.

Vidám hétfőt! 🙂

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson