Hirdetés átugrása helyett hirdetés végignézése a Youtube-on

A legtöbb internetező számára mindennapi élmény, hogy a Youtube-on belefutnak videó előtti hirdetésekbe, amiket csak 5 másodperc elteltével tudnak átugrani. Ez a világ talán leghosszabb 5 másodperce, hiszen a tévében már százszor látott reklámok ilyenkor a legidegesítőbbek. A videók előtti hirdetések nem is teljesítenek túl fényesen, hiszen a netezők 94%-a az első adandó pillanatban a tovább gombra nyom. Vajon hogyan lehet rávenni a videónézőket, hogy mégse tegyenek így, és nézzék végig a hirdetést, mert megéri?

Az amerikai Nail reklámügynökség szerint a Youtube kínálta hirdetési felület külön platform, így ha eredményesek szeretnénk lenni, más szabályokat kell betartani, mint a klasszikus tévészpotoknál. Az első, átkattinthatatlan 5 másodperc alatt kell megfogni a nézőt, ekkor kell valami olyat nyújtani, hogy a netezők ne nyomjanak azonnal az átugrás gombra. Az ügynökség egy állatmentő szervezetnek készített minimális költségvetésű Youtube-hirdetést, amelyben egy férfi annyit közöl, hogy ha továbbugrunk, a mellette ülő kutyusba halálos áramot vezet.

A gyilkosság persze nem következik be, viszont azzal, hogy végignéztük a videót pénzt gyűjtöttünk az állatvédőknek. A hirdetést az átlagos 6% helyett 26% nézte végig. Az Adweek arra is felhívja a figyelmet, hogy hasonló “kutyagyilkossággal” már más cég is növelte a bevételét. A National Lampoon 41 évvel ezelőtti címlapján pisztolyt tartanak egy kutya fejéhez és azzal fenyegetőznek, hogy ha nem vesszük meg a magazint, megölik a házikedvencet.

15-controversial-magazine-covers-5

Ha már előjött a téma, büszkén mutatjuk meg a Café bő egy évvel ezelőtti, az OTP számára készített Youtube-hirdetését, amiben stand-uposok viccelődnek az 5 másodperces időlimittel.

Forrás és fotók: Adweek, Wikipedia

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson