Ezeknek a márkáknak biztosítva van a jövője!

Vajon 50 év múlva is a Nike lesz a legnépszerűbb futócipő? Coca-Colát vagy Pepsit fogunk inni, ha kólára szomjazunk? Érteni fogja valaki, ha a 22. században azt mondjuk: leugrok a mekibe egy Big Mac-ért? És milyen márkájú autókkal fogjuk szelni az utakat a jövőben? Kínzó kérdések ezek, de szerencsére nem kell jóshoz mennünk, hogy megtudjuk a választ, hiszen a leghitelesebb forrás, Hollywood megmutatja nekünk, mit tartogatnak számunkra a következő évtizedek: jövőben játszódó sci-fik termékelhelyezéseiből szemezgetünk.

Mi lesz 2015-ben?
Film: Vissza a jövőbe 2. (Back to The Future Part II., 1987)
Termékelhelyezés: Pepsi, Nike, Mattel, Pizza Hut, Black and Decker, The Weather Channel, 7-Eleven, AT&T
Mit hoz a jövő?: Nem túl valószínű, hogy repülő autókkal fogunk közlekedni jövőre, de ahhoz, hogy se Nike, se Pepsi ne létezzen, tényleg apokalipszis kell. Marty McFly önbekötős Nike-ját már elkészítették, de nem lennék meglepve, ha a boltok polcaira is felkerülne az emlékezetes cipő. Ahogy a 21. századra dizájnolt Pepsis üveg forgalmazására is nagyban fogadnék.

Mi lesz 2017-ben?
FQ7CO9RH7ZPBYAK.MEDIUM
Film: Menekülő ember (Running Man, 1987)
Termékelhelyezés: Adidas
Mit hoz a jövő?: Három év múlva a Való Világ már tényleg senkit sem fog érdekelni, az emberek igazi akcióra és vérre vágynak. A Menekülő ember című valóságshowban a játékosok az életükért küzdenek, de termékelhelyezésre természetesen itt is lesz lehetőség: az Adidas szolgáltatja Schwarzenegger és társai latexruháját.

Mi lesz 2019-ben?
Screen shot 2013-09-26 at 18.22.05
Film: Szárnyas fejvadász (Blade Runner, 1982)
Termékelhelyezés: Coca-Cola, Atari, TDK
Mit hoz a jövő?: Repülő autók valószínűleg 5 év múlva sem lesznek, ahogy emberekre tökéletesen hasonlító kiborg replikánsok sem, de óriási Coca-Cola és Atari neonhirdetéseket még láthatunk a Los Angeles-i felhőkarcolókon.

Mi lesz 2032-ben?

Film: Pusztító (Demolition Man, 1993)
Termékelhelyezés: Taco-Bell/Pizza Hut
Mit hoz a jövő?: A harmadik világháború után kitör a nagy franchise háború, ami a Taco-Bell győzelmével ér véget. Így ha vacsorázni szeretnénk, csak az étteremlánc kínálatából választhatunk. Érdekesség, hogy a készítők Európa több országában, köztük Magyarországon is a jobban ismert Pizza Hutra cserélték a Taco-Bellt.

Mi lesz 2035-ben?
robot Film: Én, a robot (I Robot, 2004)
Termékelhelyezés: Audi, Converse, Dos Equis, FedEx, JVC, MV Agusta, Panasonic, Prudential, U.S. Robotics
Mit hoz a jövő?: A film, amely arról híres, hogy Will Smith után Converse cipője látható leghosszabb ideig a vásznon. Mégis, a jól ismert cipőmárka kicsit kilóg a sorból, hiszen nem jövőbeli, hanem 2004-es modellről van szó. Szemben a futurisztikus Audival, ami 20 év múlva is a legmenőbb autókat gyártja.

Mi lesz 2044-ben?
8200441297_5d51873895_z
Film: Looper – A jövő gyilkosa (Looper, 2012)
Termékelhelyezés: Pepsi, Mazda, Kínai Népköztársaság
Mit hoz a jövő?: Pepsi ekkor is lesz, de valószínűleg már az utolsókat fogja rúgni, ha még arra sincs pénzük, hogy frissítsék a 30 évvel ezelőtti (azaz mai) logójukat. Amúgy a filmben feltűnik még a Mazda, illetve a Kínai Népköztársaság is. Utóbbi mint a nyugalom szigete, ahová a gazdagok elmenekülhetnek az élhetetlen Egyesült Államokból.

Mi lesz 2054-ben?

Film: Különvélemény (Minority Report, 2002)
Termékelhelyezés: American Express, Aquafina, Broguiere’s, Bulgari, Burger King, FOX, Gap, Guinness, Kawasaki, Lexus, Nokia, Pepsi, Reebok, Revo, USA Today, és még egy csomó márka
Mit hoz a jövő?: A retinaszkennereknek hála lépten-nyomon személyre szabott reklámokba futunk, amiket lehetetlen kikerülni. Ha nem is ilyen formában, de az okostelefonok miatt valóban erre tart a világ.

Mi lesz 2084-ben?
Hilton-room
Film: Total Recall – Az emlékmás (Total Recall, 1990)
Termékelhelyezés: Hilton Hotel, Best Western, Pepsi, Sony Trinitron, FujiFilm
Mit hoz a jövő?: Unja a Földet? Utazzon el a varázslatos Marsra! Ha most jelentkezik, kedvezményes áron veheti igénybe a Hilton Hotel franciaágyas szobáit, amelyek a legmodernebb Sony Trinitron televíziókészülékekkel vannak felszerelve.

Mi lesz 2154-ben?
ELYSIUM_MPC_VFX_05
Film: Elysium – Zárt világ (Elysium, 2013)
Termékelhelyezés: Adidas, Bugatti, Bulgari, GMC, Kawasaki, Versace
Mit hoz a jövő?: A 22. századra túlnépesedett Földön már csak szegények laknak, a gazdagok egy közeli űrállomásra költöztek. A két világ között a leggyorsabban Bugatti űrsiklókkal utazhatunk.

Mi lesz 2263-ban?
Film: Az ötödik elem (The Fifth Element, 1997)
Termékelhelyezés: McDonald’s, Coca-Cola
Mit hoz a jövő?: Mindenki megnyugodhat, hiszen 250 év múlva is Coca-Colával öblíthetjük le a mekis sültkrumplit. Úgy tűnik, Hollywood szerint a fogyasztói társadalom a következő évszázadokban is él és virul.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson