Eltöröltetnék a Facebook névhasználati szabályát

Nem mindennapi eseményekkel kell mostanában szembesülni a Facebook munkatársainak. Transzvesztiták fogtak össze azért, hogy ne kelljen a privát profilon azt a nevet megadni, ami a hivatalos iratokban is szerepel.

Alig egy hete bukott ki az ügy, amikor a Facebook egy Sister Roma művésznevű, transzvesztita előadó személyes profilját felfüggesztette azért, mert az illető nem azon a néven volt fent az oldalon, ami a hivatalos irataiban szerepel. Sister Roma felháborodva posztolt az ügyről a Facebookon, és rögtön támogatókat is szerzett maga mellé, akikkel azt akarják elérni, hogy a Facebook engedje meg, hogy a személyes profilnál olyan nevet használhassanak, amilyet csak akarnak – számolt be a MarketingMorzsák.

Szerdán még egyeztetésre is sor került a Facebook munkatársaival, akik egyértelműen kifejezték, hogy nem áll szándékukban változtatni az álláspontjukon, és felhívták a résztvevők figyelmét arra, hogy rajongói oldal létrehozásánál nincsenek korlátok, ott aztán tényleg olyan nevet adhatnak meg, amilyet csak akarnak.

Sister Roma azt mondja, nem adják fel a küzdelmet, és ha kell, akár tüntetést is szerveznek.

Forrás: MarketingMorzsák

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson