Ha internetezésről van szó, az idősek a tabletet választják

A 65-75 éves korosztály egyre gyakrabban használja a 21. század infokommunikációs eszközeit: skypolnak, csetelnek, emaileznek és facebookoznak. A San Francisco-i nyugdíjasok internethasználatáról készült kutatásból kiderül, hogy az internetezési szokások változása kezdi elmosni a generációk között húzódó törésvonalakat.

Az Ericsson Consumerlab harminc 65-75 év közötti nyugdíjassal készített interjút San Franciscoban és környékén, hogy feltérképezze internetezési szokásaikat. A tanulmányból kiderül, hogy a vizsgált korosztály volt az első, aki már a munkahelyén is emailezett, így számukra nem teljesen ismeretlen ez a világ. Ezzel szemben a 75-90 évesek nyugdíjas korukban találkoztak az újításokkal először.

idősek internethasználata kép

Az eszközök közül a tabletet részesítik előnyben, mivel a kijelzőjét jobban látják, mint az okostelefonét, de mégsem olyan nehéz, mint egy laptop. A kommunikációs formák közül az emailt tartják a legmegbízhatóbbnak, hiszen még egy olyan világban nőttek fel, ahol írott levelek formájában tartották a kapcsolatot. Emellett az idősek nem szeretnek „alkalmatlankodni”, így a telefonhívások helyett inkább emailt írnak, amelyre fiatalabb családtagjaik akkor válaszolnak, amikor éppen idejük van rá.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson