Jövőre jön az első magyar időutazós akció-thriller

A Dumapárbaj után ismét mozifilmet forgatott a Café Communications. A Hurok című látványos akció-thriller egy csempészről szól, aki időhurokba ragadva ugyanazt a napot éli át újra és újra. A Möbiusz szalag-szerű történetben a főhősnek minden ügyességére és bátorságára szüksége lesz ahhoz, hogy a folytonos ismétlődésből kitörjön, és helyre tudja hozni korábbi hibáit.

SAN_8448LQ

A történet már 8 éve érlelődik a forgatókönyvíró-rendező Madarász Istiben, aki Előbb-utóbb című rövidfilmjében már eljátszott az időutazás gondolatával. A Hurok forgatókönyvét 2007-ben a Central European Pitch Fórumon beválogatták a legjobb 13 közé, ám a további fejlesztések ellenére egyetlen producer sem érdeklődött a film iránt. Végül Hutlassa Tamás producer is elolvasta a könyvet, aki felkarolta a projektet, így közösen pályáztak a Filmalap támogatására. A forgatást november végén fejezték be, a vágás és az utómunka januárban kezdődik.

SAN_9437

A főszereplő csempészt, Ádámot, a Jóban-Rosszban Tamás atyája, Száraz Dénes alakítja, akinek ez az első filmszerepe. Filmbeli barátnőjét Martinovics Dorina, apját pedig Hegedűs D. Géza játssza, míg a főgonosz szerepében Anger Zsoltot láthatjuk. A stáb szerint a forgatás nagyon jó hangulatú volt, ami Madarász Isti nyugodtságának és bizalmának is köszönhető, a színészeknek pedig igazi kihívást jelentett az a szokatlan helyzet, hogy az időugrások miatt apróbb módosításokkal kellett ugyanazt a néhány jelenetet eljátszaniuk újra és újra. A film látványvilágát a kaszkadőrjelenetek és a CGI mellett az utópisztikus hangulatú helyszínek, valamint az intenzív, vágás nélküli jelenetek teszik egyedivé. A Hurok 2015-ben kerül a mozikba.

SAN_8398

35B

SAN_9092

SAN_8864

SAN_9515

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson