Józsefvárosi Expendables a milliós örökségért

Mit tehet egy józsefvárosi fitneszklub pultosaként dolgozó indiai fiú, akire gazdag nagybátyja több millió dollárt hagyományoz, de csak akkor jut a pénzhez, ha egy küldöttség előtt bizonyítja, valójában neves ügyvéd, a helyi indiai diaszpóra központi alakja? Természetesen szól az edzőterem simlis kuncsaftjainak, akik részesedés reményében mindent megtesznek, hogy a hazugság hihető legyen. Erről szól a Pult Fiction, Sallai Ervin, a Café Next kreatív igazgatójának legújabb forgatókönyve, amiből, ha minden jól megy, a közeljövőben mozifilm lehet.

pult1

Az októberi Filmhét idején tartott Magyar Forgatókönyv Börzén 250 pályamű közül válogatták be a legjobb háromba a Pult Fictiont, támogatást szavazva ezzel a forgatókönyv fejlesztésére. A börze első körében a zsűri az 5 oldalas treatmenteket bírálta el, majd a legjobb 8 írója 15 perces prezentációban mutatta be, miért érdemes támogatni az ötletüket. Ervin a prezentáláskor – a script szellemiségéhez híven – atléta-napszemüveg-fux kombinációban jelent meg, ami jó ötletnek bizonyult, hiszen a Pult Fictiont bekerült a legjobb három közé, esélyt adva ezzel, hogy a Dumapárbaj után újabb könyvéből születhessen film.

1016835_637173029735018_7667203407997278407_n

Ervin prezentál

A történet főhőse a jogi egyetemről 8 éve kibukott Adikhavi (a barátainak csak Maugli), akiről hazájában azt hiszik, köztiszteletben  álló ügyvéd, pedig valójában egy 8. kerületi edzőterem pultosaként tengeti mindennapjait. A teremben mindenféle rejtői alak megfordul, Ervin szavaival élve ők a józsefvárosi Expendables. Az események indikátora Maugli nagybátyjának a halála, aki milliós vagyonát unokaöccsére hagyná, de csak akkor, ha érdemes arra. A válogatott társaság a pénz reményében kamu tárgyalástól indiai lakodalomig – ahol borsodi romákkal pótolják a tömeget – mindent megtesznek, hogy a küldöttséggel elhitessék, Mauglinál jó helye lesz az örökségnek.


Maugli két arca

Ervin saját élményei is visszaköszönnek a történetben, hiszen főiskolás korában 3 évig pultozott egy fitneszklubnál az Oktogon környékén. Autónepper, biztosítási csaló, operaénekes, strici, válogatott focista, sőt a jobb napokat megélt Shyguys nevű fiúbanda egyik tagja is állandó vendég volt a teremben. A Pult Fiction főhősei is különböző társadalmi közegből jöttek, de ez egy gyúróteremben nem probléma, hiszen edzés közben mindenki egyenlő. A film stílusa Ervin fejében a kaotikus-humoros Mission Londonra  hajaz, kelet-európai arcok helyett Johnny Gold-féle alakokkal a főszerepben. A helyzetkomikum mellett a történet egymás elfogadásáról is szól, mondja Ervin, aki  jelenleg azon dolgozik, hogy az év második felére gyártás-előkészítés szakaszába lépjen a projekt.


A lagzi népe

Ervinről a fotó a Filmhét oldaláról származik, a karaktereket Haragos Péter rajzolta egyetlen éjszaka alatt.

 

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson