Trollkodás mesterfokon

Nem sokban különbözik Russell Crowe egy átlagos Twitter vagy Facebook felhasználótól, hiszen ő is előszeretettel osztja meg mikor mennyit edzett is a héten. Erre figyelt fel egyik követője, Big Leviticus, aki rendszeresen retweetelte az ausztrál színész eredményeit, hangsúlyozva, hogy ő mindig egy picivel jobb teljesítményt nyújtott saját edzésein.

A trollkodás majdnem két évig tartott, mígnem Crowe megelégelte a dolgot és letiltotta követőjét.

Pedig Crowe igazán példát vehetett volna az angol harmadosztályú focicsapat, a Notts County facebook adminjairól, akik sikeresen kezelték az oldalra hirtelen tömegével rázúduló magyar trollokat – írja a Marketing Morzsák. Anglia legrégebbi futballcsapatát a népszerű TrollFoci Facebook oldal követői találták meg maguknak, miután a klub leigazolta azt a Bajner Bálintot, aki korábbi nyilatkozataival temérdek muníciót adott a mémgyárosoknak. Az átigazolást követően minden Notts Facebook poszt alatt magyar kommentek tömkelege jelent meg, elsősorban a No Bajner, No Party mottóval.

10460663_10152731046947983_2342371568649965147_o

Magyar trollok hagyományos levelekkel is bombázták a klubot

Az adminok első reakcióként elérhetetlenné tették az oldalt Magyarországról, ám pár nappal később ismét megnyitották azt, és magyar nyelvű üzenettel fogadták az új követőket. A barátságos hangvétel és az új, magyar zászlós borítókép megtette a hatását, a magyarok is visszavettek a trollkodásból. Sőt, a nem várt népszerűség anyagi hasznot is hozott a klubnak: a hivatalos mezek és kiegészítők eladása a nézőszámmal együtt emelkedett, illetve egy magyarországi meccs is kilátásba került.

Forrás: Independent, Marketing Morzsák

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson