Ilyen lenne a McDonald’s diktatúrája

Szürke panelházak, propaganda plakátok a falakon, katonák az utcákon, köztéri szobor a kedves vezetőről és minden áldott nap ugyanaz a reggeli: így fest a McDonald’s Rutin Köztársaság névre keresztelt diktatúrája a Taco Bell legújabb kisfilmjében. A kisebbik gyorsétteremlánc poszt-apokaliptikus látomásában a boldogságnak hazudott megszokás ellen lázadnak fel az emberek a The Ramones Blitzkrieg Pop című slágerére, hogy a McReggelit szimbolizáló kört lecseréljék a Taco Bell hatszögű tacójára. A kommunista-szocialista világot megidéző kisfilmnek magyar vonatkozása is van, hiszen a jeleneteket Budapesten vették fel.

Bármennyire is félelmetesnek tűnik elsőre Rutin Köztársaság, azért a fegyvertelen katonák és a konfettibombák csak a legijedősebbekre hoznák rá a frászt. Mindezzel együtt a film nagyon igényes lett, különösen a propaganda plakátok minőségén látszik a rengeteg befektetett energia.

Nem ez az első eset a Taco Bell a McDonald’s-cal szemben indít kampányt: tavaly Ronald McDonald nevű férfiakat kerestek fel és kóstoltatták meg velük legújabb tacójukat, ami meglepő módon mindenkinek nagyon ízlett.

Via Adweek

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson