Kőműves dekoltázs a rákszűrés szolgálatában

Ülés vagy hajolás közben a nadrágból kilógó (általában férfi) fenekek látványa legtöbbünk számára nem ismeretlen. Ahogy az a felismerés sem (bármilyen ellentmondásosnak is tűnik), hogy nehezen vesszük le a szemünket a kikandikáló farpofákról. Erre a reakcióra alapozza kampányát az amerikai FCB reklámügynökség, ami a vastagbélrák-szűrés fontosságára hívja fel a figyelmet. A chicagói buszok üléseinek hátoldalára ragasztott kőműves dekoltázsok azt az érzetet keltik, mintha az előttünk ülő feneke lógna ki.

A háttámlákra írt szöveg szerint senki sem akarja ezt látni, kivéve az orvosod, hiszen a vastagbélrák a második leghalálosabb rákfajta, pedig, ha időben észlelik, könnyen gyógyítható lenne. A kampányt máris többen kritizálták, mivel jelenleg egyetlen, fehér férfi változat készült a hirdetésből, ami elég nevetségesen mutat a színesbőrű utasok mögött.

Más megközelítésből, de szintén a fenekekre helyezi a hangsúlyt a Save your ass elnevezésű izlandi reklámfilm, amelyben férfiak rázzák alfelüket minden elképzelhető helyzetben.

Via Boredpanda

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson