Étienne és Püpák a víz alól szemlélik a kreatív szobát

Az egész a szóviccekkel kezdődött. Van az a szabály a kreatív szobában, hogy minden egyes elsütött poén után bizony szóviccadót kell fizetned, a szóban forgó eset fájdalmasságához mérten 10-50 forintot. A szobában dúló közállapotokat jól leírja, hogy miután a srácok ellottóztak 30 ezer forintot az összegyűlt adóból, fél évre rá megint ott álltunk, kezünkben 20 ezer forintnyi begurigázott aprópénzt lóbálva. Na jó, akkor szerezzünk be egy kabalaállatot!

Kiderült, hogy Egér kolléga két otthoni axolotlja, Marie és Pierre Curie büszke szülők lettek, mintegy 300 kis petével. Gyors utánanézés és terepfelmérés után rájöttünk, hogy az axolotlokat még mi is életben tudnánk tartani, ráadásul elég egzotikusan hangzanak, szóval miért ne?

Ezek után Darwinra bíztuk a dolgot. A 300 petéből még az első időszakban elpusztult egy pár, aztán az erősebb példányok elkezdték elfogyasztani kevésbé életképes társaikat, míg végül maradtak vagy harmincan. Igazi Trónok Harca! Aztán Egér elhozta nekünk a két legstrammabb kis bébi axolotlot, mi pedig addigra már elköltöttük a szóviccadó egy részét akváriumra és a felszerelésre.

Így nézett ki a túlélésért folytatott küzdelem egyik nyertese:

Etiregen

Igen, az a kavicsnak látszó tárgy az.

Etiregen_2

Csak a viszonyítás végett, így néznek ki ma:

Etimost

Itt jönne egy insider sztori a nevükről és annak születéséről, ha emlékeznék rá, hogyan találtuk ki. A tartásukkal kapcsolatosan pedig világnézeti problémák is felmerültek. Pontosabban Anti jelezte, hogy ő meggyőződéses vegetáriánusként nem szeretné őket egy másik élőlénnyel etetni, azonban az akvárium takarítását magára vállalja. Úgyhogy Egérrel mi etetjük őket felváltva minden második nap.

Persze nem lennénk reklámügynökség, ha nem csináltunk volna nekik egy Facebook oldalt. A két axi mindennapjairól beszámoló oldal valósággal felrobbantotta az internetet: alig több mint 1 éves fennállása alatt mára 116 rajongót tudhat magáénak!

Itt osztunk meg mindent, kezdve a tápoltatás izgalmas pillanataitól…

Etieszik

…a falánkság mindennapos bűnén át…

Etifalank

…a fülbemászó Étienne&Püpák himnuszig:

Étienne és Püpák himnusz vol2.!

Posted by Étienne és Püpák on 2014. június 4.

 

Sőt ünnepekkor még a Csendes éjt is felénekeltük, méghozzá horvátul:

Készültünk az ünnepekre, felénekeltük nektek a Csendes éjt horvátul!
Posted by Étienne és Püpák on 2014. december 22.

 

Erről jut eszembe egy kedves történet. Azt mondja Egér a minap, miközben nagy hangerővel sikálja az akvárium falára tapadt algákat, hogy ez az úgynevezett…

ALGARITMUS.

Hogy mi a tanulság? Az, hogy mi egy csapat vagyunk. Ha nekem beüt egy szójáték, megosztom mindenkivel, hadd érezzétek át ti is. Ha pedig eszetekbe jut egy szóvicc, hozzátok le nyugodtan a kreatív szobába, süssétek el, fizessétek be az adót, és támogassátok ezzel Étienne és Püpák élelmezését.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson