Egy jó gyros vagy kínai valahol?

Ez az egész bevándorlóellenes hecckampány kiakasztott. Dühöngök, mint sokan. Tenni kéne valamit. Jönnek a nagy elvi tételek, ellenplakátra pénzt adni (adtunk), tüntetni menni (ja, az nincs), vagy még ennél is többet tenni, ameddig én már el sem látok. Feleségem szerencsére jön a praktikus, könnyen megvalósítható megoldásokkal. Tegyünk egyszerű dolgokat. Például együnk bevándorlók éttermében!

Elsőre: Begum Al(l) Modina – Akácfa utcában, 80 méterre a Király utcától. Bangladesből jött család, papa, mama három gyerek. Írtak róluk sok helyen, mert az ENSZ magyar plakátkampányában szerepelnek. Picike kifőzde, egyszerű, kedvesek, lelkesek. És príma ételek. Lencselevest eszünk, csicseriborsót curry szószban és csodás kenyereket hozzá. Isteni a mangós turmix ital! Jövünk még, meg lehet elvitelre is. Megbeszéljük, hogy biztatjuk a környezetünket is. Nem kell semmi mást tenni, csak enni, pont itt.

Tudom, szeretek kombinálni…Mert lehetne ebből mozgalom! Együnk ott, ahol ez kicsit segít! Ismersz ilyen éttermeket? Oszd meg!

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson