Már nem ragaszkodik (annyira) a valódi névhez a Facebook

Régóta tartott már a harc a Facebook és a felhasználók között: míg az előbbi ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki a valódi, személyes irataiban lévő néven regisztráljon az oldalra, az emberek egy csoportja kötötte az ebet a karóhoz, miszerint ne legyen kötelező a valódi nevet használni.

Úgy tűnik, a Facebook beleunt a harcokba – vagy belátták, hogy 1,5 milliárdnyi felhasználót már lehetetlen egyesével ellenőrizni –, így bejelentették, hogy változtatnak az eddigi hozzáállásukon. Így álnéven is lehet majd regisztrálni az oldalra, igaz, ennek a miértjére a Facebook kérhet indoklást, amit ha nem talál elég megalapozottnak, akkor el is utasíthatja ezt.

A másik fontos változás pedig az, hogy sokkal szigorúbban fogják kezelni azokat a bejelentéseket, amelyek az álnévre vonatkozóan érkeznek be az oldalhoz. A Facebook azért kiemelte, hogy nem szeretné, ha korlátlanul, bárki álnéven használná az oldalt, hiszen továbbra is amellett vannak, hogy az oldalon véleményt megfogalmazók vállalják a felelősséget azért, amit írnak. A változás decembertől lép életbe.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson