Online ruhamegosztó Svédországból

A fenntartható divatért indított kezdeményezést az állami pénzből működő svéd Democreativity Initiative. A szervezet minden évben valamilyen kreatív módon hívja fel a lakosság figyelmét egy társadalmilag fontos témára, ami idén a divat és a fenntarthatóság kapcsolata. A megosztás jegyében ShareWear néven indított közösségi kampányban elismert divattervezők kollekcióihoz lehet hozzájutni teljesen ingyen. Azonban a beszerzett ruhák csak 1 hétig maradhatnak az újdonsült tulajdonosoknál, utána tovább kell adniuk azokat.

share-wear.jpg.650x0_q70_crop-smart

A csere-bere az Instagramon folyik, ahova a ruhákról feltöltött #sharewear hashtaggel ellátott fényképek mellett geolokációs kódot kell megadniuk a kezdeményezésben résztvevőknek. Az új tulajdonos a fotó alá leggyorsabban kommentelő lesz, akinek személyesen kell átvennie a számára szimpatikus ruhát (ezért fontos geolokáció megadása).

Évente több millió tonna használt ruhát dobnak ki a világon, pedig a legtöbb újrahasznosítható lenne. A kezdeményezés a felesleges pazarlásra szeretné felhívni a figyelmet, valamint a divat kedvelőinek a vásárlás helyett alternatív megoldást is kínál. Január 20-a óta már több száz #sharewear ruha keres új gazdát az Instagramon.

Via Treehugger

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson