Reklámos anyuka – Anyuka reklámos

Rendszeresen találkozom azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a reklámügynökségi munkát, és a 4,5 éves kislányom körüli teendőket. Először mindig csak óvatos kérdések jönnek, de amikor kiderül, hogy 6 órában dolgozom, az szinte mindig totális megrökönyödést okoz. Hát még, amikor hozzáteszem, hogy ezen nem is tervezek a közeljövőben változtatni, és hogy az én kis 15 fős csapatomban rajtam kívül van még két ilyen 6 órás anyuka. Ilyenkor szoktunk a beszélgetésben eljutni oda, hogy „nálatok mennyire jó fejek, hogy ezt engedik”.
És ez így igaz.
Valóban jó fejek!
Emellett én hiszek abban is, hogy ez az úgy-mondott „win-win” szituáció. Jó nekünk, anyukáknak, és igenis jó a munkáltatónak is.

Megpróbálom összeszedni, hogy mégis mire ez a nagy lelkesedés.
(A lista a teljesség igénye nélkül íródott, ha bárki szeretne hozzátenni, örömmel veszem.)

1. Hajtósak vagyunk
Egyszer azt mondta a főnököm, hogy a legjobb munkaerő a 4-ig dolgozó anyuka, mert lehet, hogy 4-kor elrohan az oviba, de addig úgy hajt, mint a gép, mivel mindennél fontosabb számára az, hogy felállhasson 4:00-kor. Akkor ez csak annyit jelentett nekem, hogy jó helyen vagyok, mert nem fognak kevesebbnek kezelni, ha majd ODA jutok. Most, hogy már ITT vagyok, belátom, hogy ez mennyire igaz. Dinamikus munkavégzés folyik az egész cégnél, de amikor veszélbe kerül az oviba indulás, hihetetlen energiákat tudunk átcsoportosítani. Ezen a pontos azért FONTOS megjegyeznem, hogy itt a Caféban a nem 6 órás kollégák is ugyanilyen hajtósak, mindenki elképesztően teljesít. Nem összehasonlítani akarok. Egyszerűen csak annyit mondok, hogy egy kisgyerekes nő semmivel sem ér kevesebbet a maga 6 órájában, mint a többiek.

2. Nekünk sem ér véget a munka a munkanap végével

Sokan azt gondolják, hogy aki 6 órában dolgozik, az 4-kor elrohan, és kész, vége, onnantól megállnak a munkák. De ez ugyanúgy nem igaz, mint ahogy az sem, hogy a 8 órás kollégáim 6-kor felállnak. Hiába állunk fel 4-kor, az oviból hazaérve, vagy fürdetés-fektetés után ugyanolyan lendülettel csapjuk fel a laptopunkat, és végezzük el az extra órákat, mint bárki más. Otthonról levelezünk, prezit írunk, vagy ellenőrzünk, kreatív anyagokat nézünk át. Vagyis távmunkások leszünk a nap végére.

3. Hálásak vagyunk
Pontosan tudjuk, hogy manapság nem feltétlenül természetes, hogy az embert visszaveszik a munkahelyére akkor, amikor ő úgy érzi, hogy ennek eljött az ideje. Ezért, amikor mindez megtörténik, sőt, még az igényeinkhez is igazítják a lehetőségeket, ez minden jóérzésű nőnek sokat jelent. És ezt meg is háláljuk. Jó munkával, precizitással, lelkesedéssel, hűséggel.

4. Olcsóbbak (vagyunk)
A 6 óra munkáért, csak a korábbi fizetésünk 75%-át kapjuk értelemszerűen. Eközben egy egész szerepkört látunk el, ha valami történne, nagy valószínűséggel, egy 8 órás munkaerővel helyettesítenének minket – drágábban. Na meg nők is vagyunk – ezt nem is elemzem tovább.

Hangsúlyozom, hogy tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy nem lehetnénk mind a 16-an 6 órás anyukák, és ez a mi kis közösségünk azért működik ilyen jól, mert a másik 13 ember is rengeteget hozzátesz, tolerál, támogat, segít. Ilyen egy jó csapat. Ezért is vagyok olyan büszke a Cafés accountokra, ezért is olyan jó itt, velük együtt dolgozni. Remélem, ők is így érzik, még akkor is, ha nekik „csak” egy 6 órás Client Service Director jutott.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson