A 360°-os tartalmak behálózzák a Facebookot

Az úgynevezett 360°-os videók már tavaly ősz óta elérhetők a Facebookon, azonban a tartalom gyártók készülhetnek arra, hogy a közösségi oldal a 360°-os képeket is támogatja hamarosan.

Ahogyan arról írtunk korábban, a virtuális valóság évében vagyunk, amelynek jelentős szereplője a Facebook is. A gömbképek megjelenése a közösségi oldalon azért lesz hasznos, mert amíg a VR videók elkészítéséhez drága hardverek szükségesek, addig egy ilyen VR-ban körbenézhető állókép akár egyetlen hagyományos okostelefonnal is elkészíthető.

A hagyományos képekhez képest számos új lehetőséget ad a 360°-os kép a tartalom gyártók számára, hiszen egy képgaléria helyett egyetlen gömbfotóban bemutatható például egy jármű belseje, egy stílusosan berendezett szoba, vagy akár a világ egy népszerű turisztikai pontja is.

Már csak arra van szükség, hogy ilyen tartalmak tényleg elérhetők legyenek. A tartalomfogyasztáshoz az eszköz ott van a felhasználók kezében, hiszen ezek nem csak virtuális valóság szemüveggel megtekinthetők, hanem egy okostelefon képernyőjén is.

via Techcrunch

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson