A virtuális YouTuberek már a spájzban vannak

Gondolnád, hogy egy magas hangon japánul sipítozó, virtuális rajzfilmkarakter YouTube videót több millióan nézik? Rettegjetek, hús-vér influencerek: jönnek a virtuális YouTuberek!

Honnan máshonnan, ha nem Japánból indulna hódító útjára a virtuális karakterek előretörése a videómegosztókon? A számítógépes szoftverekkel generált Hatsune Miku névre keresztelt hologram évek óta arénákat tölt meg, a robothangjára írt eredeti zenei szerzemények száma pedig meghaladja a százezret.

Elsőre szubkultúrának tűnhet a dolog, de ne feledjük el, hogy azóta több hologram (többnyire már halott zenészek) is világ körüli turnéra indult…

2017-ben kezdte el felhívni magára a figyelmet az AI Kizuna névre hallgató, virtuális anime tinilány, akinek korábban milliós feliratkozói tábora is volt. A karakter neve némileg félrevezető, hiszen az AI azt sugallja, hogy mesterséges intelligencia készíti a videókat.

Kizuna valójában 3D modellező programmal és hangszoftverrel készül – és egy középkorú japán férfi áll a hátterében. Utóbbi információ sokaknak csalódást okozott, és emiatt Kizuna csatornája rengeteg feliratkozót vesztett. Kíváncsi vagyok, a téma mikor kelti fel a South Park vagy a Family Guy készítőinek figyelmét, hiszen eléggé magas labda.

AI Kizuna többnyire hagyományos értelemben vett gamer videókat készít, de elmondja a „véleményét” néhány aktuális témáról is, pl. az új iPhone megjelenéséről.

Szintén játékvideókat készít Mirai Akari, akinek csatornája közelít az 500 ezer feliratkozóhoz, és videóinak összesített nézettsége 20 millió felett jár.

Yua Fujisaki még csak feltörekvőben van, ő anime gimislányként a „hétköznapjaiba” enged betekintést, és osztja meg gondolatait a nagyérdeművel…

Amíg valamelyik élelmes magyar felhasználó nem kezd el Mézga Géza vagy Grabowski nevében videókat feltölteni, addig maradhatunk JustVidmannél… végül is ő is rajzolt karakter.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson