Júniusi TV-s toplista: a Foci VB már érezteti hatását

A júniust a sport uralta a tévézésben idehaza, és várhatóan a júliusra is igaz lesz ez az állítás.
A VB és a Forma1 is hozza a nézőszámokat, előbbi esetében pedig az Uruguay-Portugália mérkőzés nézettségi csúcsot is hozott az M4-nek.

A 2018-as labdarúgó-világbajnokság a 21. világbajnokság, amelyet június 14. és július 15. között rendeznek meg Oroszországban. Így az igazi nagy nézettségirekordokat döntő mérkőzések még előttünk vannak.

A Nagy Duett szórakoztató műsor és Barátok közt sorozat közel egymillió nézőt ültetett le a képernyők elé. A hírműsorok fej-fej mellett haladva versenyeztek júniusban is a nézőkért.

Az alábbiakban összefoglaltuk a hatodik hónap tévés sikerlistáját. Jó böngészést hozzá.

Tévénézésre fordított idő átlagosan, naponta, percben:

A tavalyi év júniusához képest 4%-kot nőtt a teljes lakosság által napi szinten a tévé előtt töltött percek száma. Tavaly júniusban 4 óra14 percet tévézett egy magyar ember, idén, a sporteseménynek köszönhetően ez 4 óra 24 percre emelkedett. A leginkább a két nagy csatorna közül az RTL veszített a nézőiből, hiszen ezt a csatornát 15%-kal rövidebb ideig nézték az előző évhez képest. Tavaly júniusban átlagosan naponta 185 ezer ember kapcsolt az RTL-re, ez idén lecsökkent 159 ezer emberre. Természetesen az időszak nagy nyertese az M4 Sport, hiszen mind nézőszámban (38 ezerről 151 ezer emberre nőt), mint a csatornán eltöltött tévénézésre fordított időben jelentősen emelkedett.

A legtöbb néző (1,095,000 fő) az OTP Bank személyi kölcsön / Gercso-Deák Dorina + thm 9,3% -23,1% 30 másodperc hosszú spotját látta. A spot az M4 Sporton került sugárzásra, a Portugália-Urugay mérkőzés szünetében.

A legtöbb EQ GRPt szállító spot (12,77 EQ GRP) egyébként a Trivago.hu / ffi beszél + ideális szállás 60 másodperces spotja hozta, a június 3-án adásba került RTL Híradó előtti reklám breakben. Ennek a GRP értéke 6,38 GRP, de mivel 60 másodperces, a 30 EQ GRP értéke magasabb.

A legtöbb GRP-t pedig a korábban említett OTP Bank személyi kölcsön hozta (12,29 EQ GRP)

 

Forrás: AGB Nielsen közönségmérési AdvantEdge szoftver felhasználásával.

 

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson