A saját gyártású műsorok tarolnak – TV nézettségi lista 2018. szeptember

Szeptember hónap nem csak az iskola kezdés, hanem a TV csatornák új, őszi műsorainak indulása is.
A stábok egész nyáron dolgoztak, hogy rögzítsék azokat a produkciókat, amik szeptembertől a képernyő elé csábítják majd a nézőket.

Az RTL Klub elérte a célját, ugyanis uralta a szeptembert. A Mi kis falunk több, mint 1 millió nézőt érdekelt szeptemberben.

A szeptemberi total TV elérés megegyezik a tavalyi évvel, a teljes lakosság 95,5%-a ült a képernyők elé.

Az első 9 hónapot tekintve minimális csökkenés figyelhető meg a tavalyi évhez képest – a teljes lakosság 99%-a fogyaszt TV-n tartalmat.

Szeptemberben a teljes TV nézésre fordított idő 3%-kal csökkent, átlagosan a teljes magyar lakosság napi 261 percet fordított TV nézésre.

Ebből az időből az RTL Klub 28, míg a TV2 27 percet tudta megtartani a nézők figyelmét. Ez az idő az RTL Klub-on 8%-os csökkenést jelent, míg a TV2-n 18%-ot.

A két nagy kereskedelmi csatorna annak ellenére, hogy napi szinten sugároznak saját gyártású tartalmakat, nagyobb arányban veszítenek nézettséget, mint maga a total TV.

A nézettségi toplistát (30 legnézettebb műsor, amelyen minden műsor szerepel, akár többször is) tekintve azt látjuk, hogy az RTL Klub uralta a szeptembert. A Mi kis falunk több, mint 1 millió nézőt érdekelt szeptemberben.

A TV2 csak a Tényekkel tudott bekerülni ebbe a listába.

Azon a listán, ahol minden műsor csak egyszer, a legjobb nézettségű részével szerepel, szintén az RTL Klub vezet a műsorok számát tekintve, 16 különböző műsorral szerepel, azaz a műsorok több, mint a fele RTL Klub érdekeltségű. Saját gyártású műsorok, filmek és a Barátok közt tartja magát az élmezőnyben.
A TV2 saját gyártásai még nem hoztak sikereket, sorozatokkal, filmekkel került a listára.
Forma 1 megelőzte nézettségben a focit; 5 műsorral került be az M4 a listára, ezek 1-1 eseményt közvetítettek.

 

Forrás: AGB Nielsen közönségmérési AdvantEdge szoftver felhasználásával.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson