Feltérképezik a fiatalok digitális szokásait – újabb felmérést indít a Be Social

Ezek a mai fiatalok! – generációkon átívelő rácsodálkozás. A digitális világ kiteljesedésével pláne úgy érezhetjük néha, hogy a 25 év alattiak mintha egy másik bolygóról jöttek volna: egész másként kommunikálnak, máshogyan szerzik az információikat, más dolgok érdeklődik őket, mint az idősebbeket. De mit jelent ez esetben az, hogy „más”? Ezt próbálja felderíteni a Be Social a legújabb digitális körképében. – olvasható a besocial.hu blog oldalán. 

Idén már készítettek egy átfogó felmérést, a Nagy Facebook Körképet, amelyben kimondottan a facebookozási szokásokra szerettek volna rávilágítani. Az eredmények összesítésénél beigazolódott az, amit feltételeztek: ha csak a 25 év alattiakra szűrve vizsgálták a válaszokat, sok kérdésnél egész más sorrend rajzolódott ki. A Nagy Facebook Körképről rendezett háttérbeszélgetésen is külön téma volt, hogy mennyiben viselkednek másként a fiatalok a Facebookon, milyen eltérő attitűdökkel rendelkeznek.

Ezért is döntött úgy a Be Social, hogy ez a terület megér egy alaposabb vizsgálódást. Konzultáltak Y és Z generációs véleményvezérekkel, és megalkották azt a felmérést, amely reményeik szerint segít majd jobban megérteni a fiatalokat.

Az eredmények egészen biztosan szolgálnak majd olyan információval, ami bárkinek érdekes és hasznos lehet, aki jelen van a világhálón. De ennél még sokkal fontosabb, hogy útmutatást adhat szülőknek, oktatóknak, de akár a fiatal korosztályra célzó márkáknak is, hogy hogyan és hol érdemes kommunikálni a fiatalokkal, mik azok a dolgok, amik már nem számítanak különcségnek, sokkal inkább egy generáció védjegyének.

Megtudhatjuk majd, hogy milyen közösségi csatornákon igazán aktív az Y és Z generáció, mennyire tudatosak, ha netbiztonságról van szó, mennyire gyakori, hogy zaklatásnak vannak kitéve a digitális térben.

A felmérést online készítik, a kérdőív már most is kitölthető, itt lehet elérni. 

Jövő év elején jelentkeznek a felmérés kiértékelésével – de már most azt gondolják, hogy rendkívül érdekes lesz!

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson