Nemzetközi Café PR sikerek

Az OTP Egészségpénztárral szervezett kampányával a European Excellence Awards díjat, illetve, az NNG-vel és az OTP Nyugdíjpénztárral együttműködésben vezetett kampányaival Envetiada Awards kategóriagyőzelmeket elért Café PR szerezte idén a legtöbb nemzetközi elismerést a hazai piacügynökségei közül.

Két rangos rangos pr verseny döntőjét szervezték Írországban és Oroszországban. A dublini European Excellence Awards-on a Café PR OTP Egészségpénztárnak szervezett, az egészségügyi öngondoskodás fontosságáthangsúlyozó, „A munka nem várhat” című, lakosságot célzó kampányával megnyertea Financial Services kategóriát. Az Eventiada Awards moszkvai döntőjén az NNG és a Café PR a legfiatalabb generációkat megcélzó, az informatikus szakmaszépségéit egy mondókáskönyv formájában prezentáló, „Ha nagy leszek,szoftverfejlesztő leszek” című kampányával a Best in Corporate Communicationskategóriát nyerte meg. A Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) által szervezett döntőna Café PR az OTP Nyugdíjpénztárral közösen szervezett újszerű integráltkampányával, a nyugdíjcélú megtakarítások fontosságára felhívó OTP MentorProgramjával a Best in Marketing Communications kategóriában szerezte meg az első helyet.

„A munka nem várhat”

Az OTP Egészségpénztár 2017 tavaszán indult, idén az European Excellence Awards Financial Services kategóriáját elhozó kampánya, a 2016-ban megkezdett stratégiát folytatva, az egészségügyi öngondoskodás fontosságára hívta fel a lakosság figyelmét. Ezúttal az állami egészségügyi intézményekben tapasztalható hosszú és kiszámíthatatlan várakozási idők és a munka összeegyeztetésének kihívásaira helyezve a hangsúlyt.

Az „A munka nem várhat” kampány koncepcióját, insightját az ügynökség az OTP Egészségpénztár adataira, valamint az OTP Öngondoskodási Index eredményeire alapozva alakította ki. A kutatás rámutatott, hogy bár a lakosság az egészségügyi öngondoskodást kiemelten fontosnak tartja, mégis kevesen rendelkeznek ilyen célú megtakarítással. Ugyanakkor évről évre többen és többen költenek magán-egészségügyi kezelésekre.

A 2017 májusa és októbere között futott kampány idén elnyerte a világ egyik legjelentősebb üzleti díját, a 2018-ban 15. alkalommal meghirdetett International Business Awards arany Stevie Awards fokozatát a közérdekű ügyek kezelése kategóriában, továbbá shortlistes lett a SABRE Awards-on. A kampányt a Nemzetközi PR Szövetség (IPRA) már tavaly is elismerte: az Eventiada Awardson az első helyet nyerte el a „Best Public Awereness Campaign” kategóriában.

A kampányhoz készült rövidfilmek:

„Ha nagy leszek, szoftverfejlesztő leszek”

Az Eventiada Awards Best in Corporate Communications kategóriáját az NNG és a Café PR a „Ha nagy leszek, szoftverfejlesztő leszek” című, egy mondókáskönyv készítését és az azt beharangozó kommunikációs kampány szervezésesét magába foglaló közös kampányával nyerte meg.

A magyar nyelven Varró Dániel verseivel és Baranyai (b) András illusztrációival készült kiadványt az NNG jövőre a nemzetközi piacon is útjára indítja. Az angol nyelvű verzió szintén az NNG neve alatt jelenik meg, és célja a 21. század legújabb információtechnológiai szakmáinak érthető, gyerekek számára is befogadható bemutatása, hogy ezzel is IT pályára sarkallják a legfiatalabb generációt.

A verseskötetről további információ a https://www.nng.com/hanagyleszek/ oldalon érhető el.

OTP Mentor Program

Az Eventiada Awards Best is Marketing Communications kategóriáját megnyerő integrált kampányával az OTP Egészségpénztár és a Café PR a korábbi években közös kampányaink sorát folytatta egy nagyobb csavarral: a korábbi években azt mutatták be, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha nem teszünk félre nyugdíjas éveinkre, ezúttal viszont megfordították a dolgot és az idei kampányunkban azt mutattatták be az Y és Z generáció számára, hogy ha már ma elkezdenek félretenni, olyan nyugdíjas éveik lehetnek, mint amilyeneket elképzeltek maguknak.

A háttérkutatásokból kiderült, hogy a megcélzott generációktagjai olyasvalakik útmutatását keresik, akik már egyszer kerültek ugyanabbavagy hasonló helyzetbe, mint most ők. Az ezután a felismerés után indított OTP Mentor Programban az OTP Nyugdíjpénztár négy kiválasztott fiatal számárabiztosított lehetőséget arra, hogy a saját végzettségének vagy érdeklődésikörének megfelelő szakmában tapasztalt, de ma már boldog nyugdíjas életet élőmentortól tanulhasson. Egy egész hónapon át különböző feladatok megoldásánkeresztül és személyes találkozók alkalmával nyerhettek bepillantást abba, hogymilyen az, ha valaki úgy választ szakmát, hogy az a hivatásává válik. Aprogramban résztvevő mentorok mindegyike az adott életszakaszban a megfelelődöntések meghozatalának köszönhetően a mindennapi megélhetés kérdésének terhenélkül élhet boldog nyugdíjas éveket, továbbra is hobbiként hódolva annak ahivatásnak és munkaszeretetnek, amiből mára már csak a szeretet maradt. A fiatalokígy aktuális kérdéseiken keresztül kerülhettek közelebb a vágyott időskorrealitásához és megtanulhatták az ahhoz vezető út legfontosabb lépéseit.

A programban résztvevő fiatalokat és mentoraikat egy hónapon keresztül a Speak Easy Project dokumentumfilmes stábja követte. A program kreatív arculatának kidolgozását a Café Communications végezte.

A program weboldala: https://nyugdijmentor.hu/

A dokumentumfilm előzetese:

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson