2018-as év nézettségi versenyét a Foci VB nyerte

De Kevin nélkül nincs karácsony és éves tévé nézettségi toplista sem.

Közép-Kelet-Európában több mint 130 millió ember követte a labdarúgó világbajnokságot. A régió lakosainak közel fele töltötte idejét a TV képernyőjére tapadva június 14. és július 15. között.
Magyarországon a döntő mérkőzést 1,5 millió nézőt érdekelt, 43%-a a TV-t nézőknek követte a meccset. Összesen 8 381 137 nézőszámot hozott a VB az M4 csatornának.

A 30-as lista felét az RTL Klub műsorai teszik ki saját gyártású műsoraikkal. Az első tízben a 2. helyet és a 6. helyet sikerült megszerezni az X faktor és A mi kis falunk műsoraival, míg a 10. helyen az RTL Híradó szerepel.

Az X-Faktor nyolcadik évada 2018. október 6-án vette kezdetét az RTL Klubon. A legnézetteb része az október 27-én sugárzásra kerülő 4. rész volt.  A tehetségkutató műsor legfőbb célja, hogy új popsztárokat fedezzen fel.

A mi kis falunk egy magyar televíziós vígjátéksorozat. A sorozat egy kis falu, Pajkaszeg mulatságos hétköznapjait mutatja be olyan szereplők segítségével, akikkel csak és kizárólag itt találkozhatunk: egy ügyeskedni igyekvő polgármester és kultúrharcos asszisztense, egy testépítő pap, egy csinos kocsmárosnő, egy ostoba rendőr, egy rezignált állatorvos és egy playboy fociedző. A második évad évadpremierjére 1 191 674 néző volt kíváncsi.

Az MTVA égisze alá tartozó csatornák közül a Duna Televízió került még be a TOP 10-es listába, az augusztus 20-i tűzijáték közvetítéssel.

A TV2 nem került be az első 10-be a nézettségi számokat tekintve, de a 11. helyet megszerezte, a saját gyártású műsorait is megelőzve, a Reszkessetek betörők! – amely minden évben toplistás film a magyar nézők körében. Idén 1 005 936 embert ültetett le a képernyők elé.

Ami a tévé nézésre fordított időt illeti tapasztalhatunk némi változást a 2017-es évhez képest. 2018-ban még mindig napi 4 órát töltünk ezzel a tevékenységgel. A tévénézésre fordított idő egyenes arányosan nő az életkor előrehaladtával. Az 50 éve felettiek töltik ezzel az idejük nagyrészét.  Jelentősebb csökkenés csak a 13-17 éves korosztályban figyelhető meg, tavalyhoz képest 9%-kal esett vissza a tévénézésre fordított idő.

Átlag napi total TV nézésre fordított idő percben, korosztályonként

Forrás: AGB Nielsen közönségmérési AdvantEdge szoftver felhasználásával.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson