A saját gyártású műsorok még mindig tarolnak – TV nézettségi lista 2019. Q1

A 2019 első negyedévének nézettségi versenyét eddig a Drága Örökösök nyerte.

Az RTL Klub és a saját gyártású sorozatai a virágkorukat élik. A TV2 a Tényekkel és a vetélkedőivel került be az első tízbe. A Café Filmhez kötődő nagysikerű magyar romantikus kalandfilm, a Kincsem premierje szállította a hozzá fűzött reményeket.

A Café Communications Média divíziója elkészítette 2019 első negyedévének a Tv nézettségi listáját.

Íme, a részletek:


A 2019 első negyedévének nézettségi versenyét eddig a Drága Örökösök nyerte, amelynek első epizódja majd 1,2 millió nézőt ültetett a képernyők elé.

Az RTL saját gyártású műsorai továbbra is erősek, A mi kis falunk 3. évada töretlen népszerűségnek örvend, ahogyan a Tanár is. Nemsokára (ápr. 29.) indul a Konyhafőnök következő évada és új sorozatpremier is várható Magnum P.I. címmel (ápr. 16.), ami a régi sikersorozat újragondolása. A 30-as lista majdnem felét az RTL Klub műsorai teszik ki.

Az RTL Klub mellett a TV2 3 alkalommal is be tudott törni az első 10 helyezett közé, továbbra is a Tények a legnézettebb műsoruk, de mellette az első negyedévben a Legyen Ön is milliomos is bekerült. Emellett stabil jó nézettséget hozott nekik az Exactlon Hungary is.

A toplistán szerepel néhány film is, TV2 oldalon a Baywatchnak volt kiugró sikere, míg az RTL Klubon a nagysikerű magyar romantikus kalandfilm, a Kincsem premierje szállította a hozzá fűzött reményeket. Bud Spencer és Terence Hill még mindig sok nevetést hoz a magyar háztartásokba, filmjeik mindegy melyik csatornákon kerülnek műsorra, újra és újra a képernyők elé szegezik a nézőket.

A TV2 tavaszi műsoraiban a főműsoridő sávjában főként a vetélkedők kapnak helyet, folytatódik a Bezár a bazár és új vetélkedő lesz a Bank Stohl Andrással.

Az első negyedév legfontosabb sporteseménye a magyar-horvát EB selejtező meccs volt, ez a program méltán került be a TOP30-ba.

A Viasat3 ugyan nem került be a toplistánkba, de náluk is van egy új debütáló sorozat, amihez nagy reményeket fűznek: a most szárnyaló gasztró trendet meglovagolva Gryllus Dorka és Simon Kornél főszereplésével egy étteremtulajdonos pár válását nézhetik végig a nézők sok gusztusos étellel, egy csipetnyi egyedi kameratechnikával megtűzdelve Herendi Gábor rendezésében.

A Duna TV egy műsorral, a Gasztroangyallal tudott belépni listánkra.

2018-ban még mindig napi több, mint 4 órát nézünk tévét, jelentősebb csökkenés csak a 13-17 és a 40-49 éves korosztályokban figyelhető meg.

Átlag napi total TV nézésre fordított idő percben, korosztályonként

 

Forrás: AGB Nielsen közönségmérési AdvantEdge szoftver felhasználásával.

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson