360°-os Facebook képek, Tinder csak felnőtteknek, új LinkedIn tulaj

Az elmúlt két hét is bővelkedett social médiát érintő hírekben. Az átlag felhasználókat leginkább érintő drámai változás, hogy ezentúl a fiatalkorúak nem használhatják a népszerű randiappot, a Tindert. Az alkalmazás fejlesztéséért felelős vezérigazgató bejelentette, hogy módosították a felhasználási feltételeiket, aminek részeként a 13-17 közötti felhasználók fiókjait felfüggesztik. Mostantól csak 18 év feletti személyek használhatják az alkalmazást.

tinder-768x512

Szintén szembetűnő újítás a Facebook panoráma fotói, amelyek idén nyáron áraszthatják el a hírfolyamot. A 360°-os videókkal megegyező felületi elemekkel érkezett a 360°-os képek támogatása a közösségi oldalon. A tartalom elkészítése sokkal egyszerűbb, mint a VR videóké, hiszen egy telefonnal is megalkotható. A megtekintésben a legnagyobb élmény az, ha van egy VR szemüveg, hiszen így a virtuális valóságban lehet körül tekinteni, de simán egy telefon mozgatásával is szét lehet nézni a 360°-os képen.

A Microsoft is újított egy közösségi oldalt, ugyanis 26,2 milliárd dollárért vásárolták fel a LinkedInt. Ez a legnagyobb értékű felvásárlás a szektorban, ráadásul a Microsoft készpénzért vásárolta fel a részvényeket. A LinkedIn a jövőben megmarad önálló egységnek.

Via TechcrunchMarketingmorzsák

Facebook Comments
Megosztás Google Pluson